<p>Oguz is nog lang niet <u>uitgeleerd</u>.</p>

BI Data Analist

Oguz is nog lang niet uitgeleerd.

Terug naar overzicht

Als BI Data Analist maak ik rapportages met diverse data. Ik beschik over informatie op digitale werkbonnen, HR-gegevens en financiële data. Die grote bulk aan data verwerk ik tot begrijpelijke rapportages voor management en directie. Die gebruiken dat bij het ontwikkelen van beleid, producten en diensten voor klanten en te sturen op resultaten. Ik ben met regelmaat bij de vestigingen en overleg ik met allerlei afdelingen, zodat iedereen de rapportages krijgt die hij of zij nodig heeft. Ik heb een goede dag als ik mijn checklist kan afstrepen en lekker productief ben geweest. Dat lukt vaak wel, soms niet.

Power BI in plaats van Excel
Bij mijn vorige werk deed ik veel in Excel, maar bij Van der Velden doen we zo veel mogelijk in Power BI. Daar zitten veel voordelen aan, want dan kan ik allerlei standaardrapportages bouwen, waar iedere keer nieuwe data worden ingeladen. Zo kan het management zelf up-to-date rapportages inzien en downloaden. 

Dat is bijvoorbeeld ook handig voor de vestigings- en accountmanagers als ze klantrapportages moeten delen met de klant. Daarnaast kan ik me dan weer richten op allerlei nieuwe zaken die ook moeten gebeuren. Bijvoorbeeld het optimaliseren van (administratieve) werkprocessen, zodat we datavervuiling kunnen minimaliseren.Ik werk met informatie uit alle hoeken van het bedrijf. Dat maakt het afwisselend; ik ben geen rapportenfabriek.

Oguz - Van der Velden
BI Data Analist Oguz
Video afspelen

Je kan echt het verschil maken
Omdat we een platte organisatie zijn, schakel ik met iedereen. Ik weet precies waar ik moet zijn voor mijn informatie. En omdat we zelf ook een klein team zijn van drie mensen, werk je nauw samen. Communicatie is enorm belangrijk: waar loop je tegenaan en hoe kan je de oplossing vinden. Je kan zo echt het verschil maken voor Van der Velden.

Quote Ik maak van ruwe data begrijpelijke rapporten.

Nog lang niet uitgeleerd
Financiële data waren niet mijn expertise, toen ik bij Van der Velden kwam werken. Ik heb een andere achtergrond. Inmiddels heb ik daar ontzettend veel geleerd en kan ik de directie, vestigingsmanagers en afdelingshoofden goed van dienst zijn. Ik krijg alle ruimte om verder te groeien. Voorlopig kies ik voor verdieping en verbreding van mijn functie. 

Van der Velden als werkgever
Voor mij is de combinatie tussen teamwerk en zelfstandig werken heel belangrijk. Die balans kan ik bij Van der Velden goed vinden. Bovendien kijken we ook naar elkaar om. We hebben ook andere activiteiten samen. We hebben een avond jeu de boules gespeeld met elkaar. Dan leer je elkaar eens op een andere manier kennen. Ook organiseren we op kantoor regelmatig een vrijdagmiddagborrel en hebben we inspiratiesessies, waarin kennis wordt gedeeld. Dat maakt het afwisselend. En al dat geel? Ja, dat zie je bij mij ook terug in mijn werk. Ik maak mijn rapporten ook op in de huisstijl; geel dus.

Angle right
Angle right