Werken bij Van der Velden

Ben je op zoek naar een baan met veel vrijheid en zelfstandigheid, goede arbeidsvoorwaarden én veel ruimte voor doorgroei? Dan zit je goed bij Van der Velden! Word jij onze nieuwe held?

Bekijk de vacatures

Van der Velden in het kort

  • Familiebedrijf sinds 1965
  • Regionale vestigingen met landelijke dekking
  • Compleet dienstenpakket
  • Grootste rioleringsbedrijf van Nederland
  • Uitsluitend inzet van eigen mensen en eigen materieel
  • Ruim 550 medewerkers
  • 63 miljoen omzet

Een baan met veel vrijheid en zelfstandigheid

Vrijheid en zelf beslissingen kunnen nemen is belangrijk voor ons type werk. Die vrijheid krijg je ook! We creëren voor iedere held van Van der Velden een werksfeer met zoveel mogelijk vrijheid en zelfstandigheid.

Zo ben je bijvoorbeeld als servicemonteur in de meeste gevallen alleen of in een klein team op pad, waarbij je soms best uitdagende rioolproblemen tegenkomt. Je krijgt de verantwoordelijkheid om deze zelf op te lossen, maar natuurlijk staan je directe collega helden ook voor je klaar om even te overleggen. Dat maakt je werk zo fijn!

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Voor de rioleringsbranche bestaan nagenoeg geen specifieke opleidingen. Daarom leiden we onze Van der Velden helden zelf op via onze Van der Velden Academy. Je kunt jouw loopbaan bij Van der Velden zo invullen dat hij helemaal aansluit bij jouw wensen en ambities. Wil je jezelf breed ontwikkelen of juist uitgroeien tot die specialistische held in een bepaald vakgebied? Wij staan open voor jouw ontwikkeling, stimuleren je en helpen je hier uiteraard graag bij. Ook zijn er mogelijkheden om intern door te groeien.

Goede arbeidsvoorwaarden

Onze helden verdienen het: Van der Velden past de cao voor de metaal en technische bedrijfstakken (cao Metaal en Techniek) toe in de rioleringsbranche. Daarnaast hebben we goede arbeidsvoorwaarden zoals een marktconform salaris, 25 vakantiedagen, 13 adv-dagen, opleidingsmogelijkheden, mogelijkheden tot flexibel werken en deelname aan ons fietsplan.

Innovatie

Door constant te innoveren op allerlei gebieden zorgen we dat ons familiebedrijf doorgegeven kan worden aan de vierde generatie. Zo gebruiken we de CO2 prestatieladder om onze CO2-uitstoot te reduceren en kijken we voortdurend naar nieuwe ontwikkelingen zoals het gebruik van een drone bij rioolinspectie. Daarnaast zijn we druk bezig ons wagenpark verder uit te breiden met volledig elektrische bussen met ingebouwde eCityJet-rioolreinigingsmachines.

Solide toekomst

Bij ons kun je rekenen op een solide toekomst. Om het beste uit jezelf te halen en te groeien tijdens je carrière, bieden we je verschillende opleidingen en cursussen aan. Ook verduurzamen we onze organisatie en passen we de CAO voor Metaal en Techniek toe.

Innovatie bij Van der Velden

Van der Velden: een ervaren familiebedrijf

Je staat er misschien niet bij stil, maar riolering levert elke dag een grote bijdrage aan de lengte en kwaliteit van ons leven. Niet voor niets kozen lezers van het British Medical Journal al in 2007 de riolering als grootste medische vooruitgang sinds 1840. Waar zouden we zijn zonder riolering? Miljoenen liters gebruikt water van toilet, douche, was en afwas worden dagelijks verwerkt en afgevoerd. Zou dat niet gebeuren, dan zouden ziekten snel om zich heen grijpen. Om nog maar te zwijgen van stankoverlast en van overstromingen die na elke wolkbreuk onze levens compleet zouden ontregelen.

Al sinds het ontstaan van ons familiebedrijf in 1965 levert Van der Velden een belangrijke bijdrage aan het onderhoud en de verdere ontwikkeling van het riool. Wij repareren, ontstoppen en reinigen rioleringen met behulp van de meest innovatieve technieken. Om problemen voor te zijn, inspecteren we met kijkoperaties duizenden kilometers aan rioleringen en waar nodig renoveren we deze met chirurgische precisie.

Op dit moment werken er ruim 550 medewerkers verspreid over 17 vestingen door heel Nederland. We zijn door groei en overnames uitgegroeid tot de grootste dienstverlener en dé specialist in de branche.

Groei

Nadat Wal van der Velden in 1965 zijn bedrijf oprichtte in Tilburg, opereerde hij op bescheiden schaal. In 1972 doen Ton en Ine hun intreden binnen het bedrijf, de tweede generatie. Dat jaar start de groei met het opstarten van een vestiging in Eindhoven. De groei zit er vanaf dan goed in en de relatiekring breidt zich gestaag uit. Daarom worden achtereenvolgens in ’s-Hertogenbosch (1978), Nijmegen (1980), Utrecht (1984) en Heerlen vestigingen geopend. Met de overname van R.O.S. Buren B.V. in 1990 creëert Van der Velden de mogelijkheid om het afval dat wordt opgehaald uit afscheiders zelf te verwerken. De stap naar een landelijke dekking volgt in 1997 met de overname van Rod-O-Matic met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Almelo.

Met de ingebruikname van de eerste freesunit en U.V. installatie in 2004 werd op een innovatieve wijze het dienstenpakket uitgebreid met riool- & leidingrenovatie, met de zo genaamde no-dig methode. Met het beheer van ca. half miljoen woningen voor woningbouwverenigingen en vastgoed, het werken voor meerdere gemeenten in Nederland en talloze bedrijvenzorginstellingen en (semi-)overheidsinstellingen, ontwikkelde Van der Velden zich tot dé complete dienstverlener voor de professionele uitbesteder. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen was, is en zal hierbij altijd als uitgangspunt blijven bestaan.

Derde generatie Van der Velden Jonkers

De derde generatie Van der Velden Jonkers is op diverse posities actief binnen het familiebedrijf. Jeroen en Walter van der Velden Jonkers hebben beide een intensief opleidingstraject achter de rug. Hierdoor kennen zij het bedrijf en de sector tot in de finesses en beschikken zij over meer dan voldoende ervaring om dit familiebedrijf succesvol de toekomst in te leiden. Walter is werkzaam als Business Unit Directeur en zijn vrouw Fanny werkt als Backoffice medewerker op de HRM-afdeling. Jeroen is Algemeen Directeur. Samen kijken ze terug op meer dan 55 jaar historie en bouwen verder op dat stevige fundament. 

 

De das in ons logo

We herkennen onszelf in vele opzichten in de das. Dit nijver dier leeft in een ondergronds gangenstelsel dat in vele opzichten op ons rioleringsstelsel lijkt. De das is het enige zoogdier dat zijn eigen gangenstelsel preventief onderhoudt. Het is een harde werker; een doordouwer die vertrouwt op zijn eigen kracht, wat ons betreft een echte held.

Onze missie

Samen gaan we voor duurzaamheid. Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij de groei en ontwikkeling van Van der Velden. Wij geloven dat bijdragen aan een duurzame wereld van het grootste belang is voor de wereld van vandaag en morgen. Hier zetten wij ons samen met al onze Van der Velden helden met hart en ziel voor in. Dit vertaalt zich ook in onze missie: 

‘Van der Velden is de moderne partner voor complete en duurzame dienstverlening in de (afval)waterketen.” 

We onderstrepen onze missie door de zeventien werelddoelen (sustainable development goals) te omarmen en actief bij te dragen aan deze vijf werelddoelen in het bijzonder:Als eerste in onze branche hebben wij in dit kader de Sustainable Development Goals charter (SDG-charter) ondertekend. Hierin zijn de zeventien werelddoelen opgenomen met als doel voor 2030 een eind te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

 

De duurzaamheid van onze missie vertalen wij ook door te investeren in anderen. Van der Velden investeert namelijk in een scholarship bij IHE Delft Institute for Water Education. Dit instituut is de enige (en dus ook meteen de grootste) internationale wateropleiding faciliteit ter wereld. Mede door onze investering wordt het mogelijk voor studenten van ‘all over the world’ de masteropleiding ‘water en sanitatie’ te laten volgen.

 

De Van der Velden gezinsdag 

Wat is er nou belangrijker dan familie? Precies! Van der Velden begrijpt dat als geen ander. We zijn tenslotte zelf een familiebedrijf. Daarom organiseren we regelmatig een leuke gezinsdag voor alle collega’s en hun gezin. De gezinsdag is uitgegroeid tot een echte traditie bij Van der Velden. 

Jouw familie centraal

Tijdens deze dag hebben we het een dagje niet over de klanten. Jij en jouw naasten staan centraal! De gezinsdag is een mooie gelegenheid om aan je partner en je kinderen te laten zien bij wat voor geweldig bedrijf je werkt en wie je collega’s zijn.

Ook werken bij Van der Velden?

Bekijk de vacatures of neem contact op voor meer informatie.

Bekijk de vacatures
vlcsnap-2021-04-17-14h08m53s575
HET LEVEN VAN EEN HELD

EEN DAG BIJ VAN DER VELDEN

Soufian Hattad - Servicemonteur

“Mensen hebben het beeld dat het vies werk is, maar het ouderwetse putjesscheppen zit er niet meer bij. Tegenwoordig doen we het werk met hightech materieel en hulpmiddelen. Dat is het voordeel van een innovatieve sector als de rioleringsbranche.”