<p>Hennie ging van uitzendkracht naar <u>specialist.</u></p>

Monteur rioolrenovatie

Hennie ging van uitzendkracht naar specialist.

Terug naar overzicht

Ik werk al 18 jaar bij Van der Velden. Ik ben destijds via een uitzendbureau begonnen als kolkenzuigerchauffeur. Toen er een plekje vrijkwam bij de rioleringsploeg heb ik gesolliciteerd en daar zit ik nu al 16 jaar. In die tijd heb ik me gespecialiseerd als UV-technoloog voor de renovatie van grote rioolstelsels. Ik kom in heel Nederland over de vloer bij grote bedrijven en gemeenten.


Wat maakt renoveren zo leuk?
We zorgen ervoor dat we met zo min mogelijk overlast en hak- en breekwerk rioolstelsels weer in topconditie brengen. Zo houden we Nederland droog, schoon en gezond. 

Mijn taak is om met een flexibele slang een mengsel van glasvezel en hars in rioolbuizen aan te brengen en deze met UV-licht zo uit te laten harden dat het stelsel weer tientallen jaren meekan.

Hennie - van der Velden
Samenwerken met Hennie
Video afspelen


Je komt nog eens ergens
Als renovatiespecialist komt je door heel Nederland bij hele diverse klanten. Zo heb ik 8 maanden aan een groot project bij BP in Rotterdam gewerkt om een grote rioolhoofdleiding te renoveren. Dan werk je 12 uur aan een stuk door. Net zo lang tot je klus af is, want je kan niet tussendoor stoppen. Zo’n groot project duurde anderhalf jaar.

Quote Mijn collega’s zie ik als broers. En voor je broers zorg je goed.


Veiligheid staat voorop
Wij werken altijd in een team van vier, in twee koppels. Zo houden we de collega’s die in de put werken veilig. Dat is altijd zo geweest. We letten heel goed op elkaar. In al die jaren heb ik één keer een ongelukje gehad, door onoplettendheid. Gelukkig had ik alleen een flinke bult op mijn hoofd. Daar hebben we toen allemaal van geleerd; je kijkt altijd goed omhoog en naar beneden voor je met materiaal aan de slag gaat.

Volop begeleiding voor nieuwe collega’s.
Nieuwe collega’s werken we altijd heel goed in. De eerste dagen kijkt hij mee en leggen we uit wat we aan het doen zijn. Dan wordt hij rustig en veilig begeleid bij het uitvoeren van eigen taken. Na een week kan hij dan zelf aan de slag in het team. En ondertussen leert hij steeds meer.

Van der Velden zorgt goed voor ons
Omdat we door heel Nederland werken, blijven we tijdens projecten die wat verder van huis zijn met het team in een hotel. We hebben een fijne eigen kamer. Na het werk kan je dan even ontspannen en op jezelf zijn. We eten eigenlijk altijd samen ’s avonds en drinken nog iets in de bar. ’s Ochtends ontbijten we samen en gaan daarna aan de slag. Dat regelt Van der Velden allemaal goed voor ons. Maar ook dingen als goed gereedschap, een goede auto en andere spullen zijn goed voor elkaar. Je hoeft het maar te vragen en het wordt geregeld. En ook niet onbelangrijk: het salaris wordt altijd op tijd betaald. Daar kan je echt op rekenen.

Angle right
Angle right