<p>Milton gaat niet weg tot de <u>klus</u> is geklaard. </p>

Chauffeur

Milton gaat niet weg tot de klus is geklaard. 

Terug naar overzicht

Ik ben altijd chauffeur geweest, dat is mijn lust en mijn leven. Maar ik was altijd onderweg en wilde meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Toen een vriend mij wees op de vacature bij Van der Velden, was de keuze snel gemaakt. Nu ben ik ’s avonds thuis bij mijn gezin en kan ik ook leuke dingen doen met mijn kinderen.

Veel alleen op pad, maar toch deel van een team
Hoewel ik natuurlijk alleen onderweg ben, ben ik ook echt onderdeel van een team. ’s Ochtends om 05.30 uur ben ik even op kantoor in Buren, waar we koffiedrinken en bijpraten. De sfeer is echt goed onder elkaar.

Daarna pik ik mijn wagen op en ga ik op pad. Ik ben per dag bij zo’n 8 tot 10 klanten. Daarna rijd ik naar Schalkwijk, waar ik de wagen los. Aan het einde van de werkdag drinken we nog even een bakje, terwijl we de dag doornemen.

Milton - Van der Velden
Op de wagen met Milton
Video afspelen

De afwisseling maakt het uitdagend
En het leuke is dat ik niet alleen zit te sturen, maar ook bij klanten actief aan de slag ben met het legen en reinigen van de vetput. En iedere situatie is anders. De ene keer kan ik met mijn grote vrachtwagen heel makkelijk bij de vetput komen, de andere keer moet ik heel precies en voorzichtig manoeuvreren in krappe ruimtes. Ook de klanten zijn heel divers; de ene keer is alles supergoed onderhouden en ben ik zo klaar. Soms moet ik ook echt oud vet verwijderen en moet ik alle zeilen bijzetten. Maar ik ga niet weg voor ik de klus heb geklaard.

Quote Elke situatie is anders, dat vind ik een leuke uitdaging.

De vrachtwagen is mijn trots
Ik heb sinds kort een mooie gloednieuwe wagen gekregen. Daar rijd ik nu vier maanden mee rond. Echt heel comfortabel. En voorzien van allerlei techniek zoals een vacuüm- en hydrauliekpomp en een schoonmaakinstallatie. Toen de wagen werd geleverd, kreeg ik een hele dag uitleg van de dealer en de bouwer om te leren hoe alles werkt. Daardoor kan ik ook kleine klusjes en storingen zelf verhelpen als ik bij een klant ben. Maar grote klussen worden gedaan door onze eigen technische dienst. Dan ben ik snel aan de beurt. Daar steken we bij Van der Velden echt tijd in, zodat alles veilig blijf en de klant op tijd wordt geholpen. 

De toekomst?
Voor nu vind ik het hartstikke leuk om lekker op de wagen te zitten. Maar wie weet. In ieder geval ben ik nu samen met Van der Velden een traject gestart om te kijken waar ik naartoe wil in de toekomst. Wel fijn dat ik die mogelijkheid heb.

Angle right
Angle right